(+31) 035-209 05 15 info@showitonline.nl

Stappenplan webinar

Een webinar regelen doe je zo!

Met een webinar is het mogelijk om vanaf één locatie voor een grote doelgroep een interactieve presentatie te geven. Om efficiënt te zijn is het belangrijk om te weten waar je mee moet beginnen. Een goed begin is hét halve werk! Hieronder volgt een handleiding om hét (nog) inzichtelijker te maken:

Maak een webinar specifiek

  • Start met het vaststellen van een doel.
  • Wat wil je bereiken met een webinar?
  • Wil je interactie met je deelnemers? 
  • Ga je de deelnemers vooraf informeren… hoe dan?
  • Kies een specifiek en helder onderwerp!

Datum en tijdstip

Nu je het doel specifiek is vastgesteld, kun je een datum en tijd kiezen. Houd bij het kiezen van de datum en tijd rekening met de doelgroep/deelnemers. Hou rekening met de agenda van deelnemers, men reserveert tijd en men heeft vaak geen tijd voor een eventuele uitloop van het programma.

Organisatie

Zodra het idee voor een webinar specifiek is en vaststaat in de agenda, is het tijd voor de organisatie. Kortom de planning, promotie en presentatie, maar ook de evaluatie. Voor het organiseren van een webinar kun je de hieronder uitgeschreven stappen volgen. Door het volgen van deze 4 stappen ben je klaar voor je webinar!

Stap 1:

Contact ons, check of onze agenda rijmt met jullie gewenste productie datum en tijdstip. Geef duidelijk aan wat jullie wensen en verwachtingen zijn, zodat wij kunnen inventariseren en eventueel aanvullen. Op basis van dit sturen wij een offerte en vernemen we graag jullie goedkeuring.

Stap 2:

Je kan onmiddellijk aan de slag, de promotie van jullie webinar. Laat deelnemers weten wanneer jullie webinar live gaat, via e-mail, websites, social media en stuur herinnering e-mails. Eventueel kunnen wij een film maken om dit nog krachtiger te ondersteunen, middels een video boodschap.

Stap 3:

Nu is het tijd voor de presentatie, maak bijvoorbeeld een Powerpoint op en maak eventueel een film die we kunnen laten zien tijdens de uitzending. Bedenk vóóraf poll vragen, waar je deelnemers op kunnen stemmen. Het is zinvol om na de webinar een evaluatie  te houden, dit kan ook per email. Is dit klaar dan komt het oefenen, doe dit zo vaak als je kan. En maak een draaiboek van het programma!

Stap 4:

Het is zover, kom naar ons in Studio Hilversum of naar de mobiele studio op locatie, hier gaan we een generale repetitie doen om niet voor verassingen te komen staan. Nu is het zover …. spannend …. de live uitzending kan beginnen!! ….Go for it!!

Waarom kiezen voor Showitonline

Ruime ervaring in webinars en seminars

Wij begeleiden met techniek en organisatie

Wij bieden een mobiele service om naar een locatie te gaan

Wij beschikken over een professionele studio in Hilversum

Scherpe prijzen

Contact

info@showitonline.nl

(+31) 035-209 05 15

Studio: Lage Naarderweg 45-47 Hilversum