(+31) 035-209 05 15 info@showitonline.nl

Wat is een webinar

^

Wat is een webinar?

Een webinar is een digitale vorm van communiceren in plaats van een fysiek evenement. Wat er bij een presentatie, instructievideo of congres vaak ontbreekt is interactie. Onze Showitonline webinars bieden veel interactieve mogelijkheden. Tijdens onze webinars kun je naast audio, video en presentatieslides ook gebruik maken van meer geavanceerde elementen. Zo is het mogelijk om naast live video, een webinar de bieden met mogelijkheden tot interactiviteit; zoals een chatfunctie , pollvragen, screensharing en een call-to- action. Door direct contact met je deelnemers te hebben, middels de chatbox kan je meteen inzoomen op een chatvraag en deze vraag in stemming brengen, zodat de andere deelnemers kunnen stemmen. Optimaal communiceren met je deelnemers als dialoog is het uitgangspunt.

^

Wat zijn de voordelen van een webinar

Optimaal communiceren met je deelnemers als dialoog is het uitgangspunt, dit is waar een Showitonline webinar verder gaat. Door interactie met kijkers tijdens een webinar zal de boodschap veel beter overkomen. Daarnaast zorgt live interactie ervoor dat kijkers vragen kunnen stellen, en dat deze direct beantwoord kunnen worden. Ook hebben wij de mogelijkheid gecreëerd bij aanleiding van chatvragen een stemming (polls) in stelling brengen, en weet je meteen hoe de andere deelnemers er over denken. Ook biedt een Showitonline webinar, in tegenstelling tot een seminar/congres andere voordelen. Een seminar/congres kost voor deelnemers en voor onze opdrachtgevers vaak tijd en geld, terwijl je dit met een webinar juist bespaart.

^

Wat heb je nodig voor een professionele webinar

Wanneer je een professionele webinar realiseert in onze studio (of op locatie) is het enige wat je nodig hebt een presentatie. Wij zorgen ervoor dat apparatuur en techniek werkt. Jij verzorgt de presentatie en wij doen de rest!

^

Wat moet een deelnemer doen?

Deelnemers van een webinar kunnen vanachter een eigen PC, Mac, tablet of smartphone het webinar volgen, ongeacht waar ze zich bevinden. Voor een webinar is het niet nodig om een software te downloaden. Deelnemers ontvangen een link per email, klikken hierop en kunnen direct meedoen. Na afloop van de live uitzending is het webinar eenvoudig terug te kijken via een link die de deelnemer in zijn mailbox ontvangt.

^

Op locatie een webinar realiseren, kan dat?

Wij bieden naast een webinar in onze studio de mogelijkheid om een webinar op locatie te realiseren. Wij komen dan met onze mobiele studio naar jullie locatie. Wanneer jij voor een geschikte locatie en een snelle internetverbinding zorgt, zorgen wij voor alle techniek en apparatuur. De snelle internet verbinding kunnen wij eventueel voor zorg dragen, minimaal 30-30 MB/sec.

^

Waar kan een webinar voor worden ingezet?

Webinars kunnen voor veel doeleinden worden ingezet. Denk aan interne communicatie, e-learning, product launches en leadgeneratie of vervanging van je congres. De belangrijkste vraag is….”wat wil je bereiken bij de doelgroep”? Wil je de deelnemers activeren, opleiden, informeren of wil je iets communiceren?

^

Hoe volgen de kijkers je webinar?

Wat de kijker nodig heeft is toegang tot internet. Dit kan zijn op een computer, maar ook op een tablet of telefoon. Het volgen van een webinar is vervolgens heel erg simpel. Nadat iemand zich heeft ingeschreven bij een webinar, krijgt de kijker een link via de mail toegestuurd. Door op deze link te klikken start het webinar, er hoeft geen software gedownload te worden door de kijker. Na afloop van de live uitzending is het webinar eenvoudig terug te kijken via een link die de deelnemer in zijn mailbox ontvangt.

^

Wat is het verschil tussen een”Webinar” en een “Seminar”?

Een webinar bestaat uit de woorden ‘web’ en ‘seminar’. Bij een seminar is er altijd fysiek publiek aanwezig in tegenstelling tot een webinar. Een webinar is een activiteit op internet waarbij online publiek kan meedoen. Met een webinar is het mogelijk om vanaf één locatie een interactieve presentatie te geven voor een publiek dat kan variëren van enkele deelnemers tot duizenden deelnemers, ook wel one-to-many communicatie genoemd. Daarnaast is hét een groot voordeel van webinars dat de deelnemers een groter deel van de boodschap zal onthouden, immers er is minder afleiding.

Professionele webinar organiseren?
(+31) 035-209 05 15